De Koep

De Koep Turnhout is een burgerbeweging die zelf initiatieven neemt om Turnhout zo aangenaam, rechtvaardig en duurzaam mogelijk te maken.

De beweging ontstond in de slipstream van Turnhout 2012 en groeide intussen uit tot een slagkrachtige coöperatieve. In maart 2015 richtte De Koep de energiecoöperatieve Campina Energie op. Verder werken ze aan een vernieuwend participatieproject waarmee ze buiten de grenzen van de stad Turnhout breken, onderzoeken ze samenwerking rond duurzame landbouwprojecten i.s.m. de stadsboerderij, organiseren ze culturele activiteiten en zetten ze debatten en acties op rond maatschappelijke thema’s in Turnhout (operatie Watertoren, debat over de toekomst van cultuurhuis De Warande, …). In het voorjaar van 2015 zullen onder het motto ‘de open ruimte is van iedereen’ verschillende creatieve interventies plaatsvinden in de publieke ruimte.

© De Koep

© De Koep

Duurzaamheid, zelfvoorzienigheid en een goeie dosis autonomie: De Koep toont dat het zich niet beperkt tot grote steden maar net zo goed kan in kleinere steden en gemeenten!

Lees hier meer over De Koep.

 

Sustainability, self-sufficiency and autonomy are not at all restricted to larger cities! De Koep is a local citizens’ movement that grew into a co-operation quite fast. Not only do they open discussions about the local cultural centre, public space and other issues concerning society; they also work on a participatory project on city farming AND they just founded an Energy Cooperation called Campina Energie!
Read more about De Koep (in Dutch).