Boombar

Boomtown, een muziekfestival tijdens de Gentse Feesten, lanceert de Boombar – een duurzaam, mobiel en modulair barsysteem dat op festivals en andere evenementen gebruikt kan worden. Een bijzonder experiment waar zowel Boomtown als een aantal hogescholen, architecten en andere partners aan meewerken. De bar werkt met warmterecuperatie, kraanwater, zo verpakkingsvrij mogelijk en energie-efficiënt.

 

Boomtown bewees eerder al dat ze het menen met duurzaamheid. Het festival probeert al enkele jaren consequent zijn ecologische voetafdruk te verlagen en is ook lid van Greentrack Gent, de denk- en doetank van de Gentse cultuursector die door uitwisseling en experiment bouwt aan een volhoudbare toekomst. Lees meer op Boomtown goes green.

Intussen werken ze voor het derde jaar op rij maar alleen met herbruikbare bekers. Na een langdurig en grondig onderzoek naar de beste beker en het juiste gebruik voerden ze in 2013 de Boomtownbeker in. Intussen is het festival een voorbeeld voor vele andere organisaties en inspireren ze zelfs de stad Gent en de dienst Feestelijkheden om te werken naar een wegwerpbekerloze Gentse Feesten in 2018!

 

Boomtown – a summer music festival in Ghent – launches Boombar, a mobile and sustainable bar for festivals. In collaboration with colleges, architects and other partners, they have been researching how they could develop a bar that serves drinks only from the tap (including regular and carbonated water), that eliminates long distance transport, is energy efficient and is waste-free. The prototype of Boombar will be launched this summer at Boomtown festival.

This is not Boomtowns first experiment with reducing their carbon footprint. In 2013 they switched to reusable cups for the entire festival, after a period of extensive research. They have been using these cups successfully for the past editions and will use them again this year. Boomtown is a member of Greentrack Gent, a do and think tank of the cultural sector in Ghent that uses exchange and experiment to build a sustainable future.