Nucleo – intentieverklaring duurzaamheid voor kunstenaars

Nucleo – de Gentse organisatie die betaalbare ateliers aanbiedt aan kunstenaars – nodigt haar kunstenaars uit om een ‘intentieverklaring over duurzaamheid’ te ondertekenen. Ze verzamelden intussen al meer dan 130 handtekeningen.

zoektocht naar panden

Nucleo gaat voortdurend op zoek naar panden in en rond Gent die ze voordelig kunnen aanbieden aan kunstenaars. Ondanks de tijdelijkheid van de meeste panden, trachten ze de panden zo duurzaam mogelijk te maken. Als lid van Greentrack Gent wil Nucleo niet alleen hun eigen werking en patrimonium verduurzamen maar inspireren ze de talrijke kunstenaars die ze huisvesten om duurzamer om te gaan met hun atelier, materialen en hun praktijk. Ze schreven daarvoor een intentieverklaring waarvan ze alle kunstenaars vragen om die mee te ondertekenen.

Klik hier om de intentieverklaring van Nucleo te lezen.


English text

Nucleo is an organization that connects two urban needs: that of artists for affordable ateliers and that of a city with too many (temporarily) empty buildings. Nucleo negotiates with several partners to be able to offer affordable and decent ateliers to artists, even if only temporarily. As a member of Greentrack Gent, Nucleo also tries to make the buildings they offer more sustainable and to inspire their artists to work more sustainably. Every artist who is housed by Nucleo is asked to sign a ‘letter of intent’ with intentions on climate neutrality, economic use of energy, recuperation and recycling, mobility, waste, etc.
Click here for more information on the letter of intent.

cultuurroel dierckenskunsten