Back to All Events

(Re)framing the International: inspiratiesessie podiumkunsten

Internationaal werken is een vanzelfsprekendheid in de kunstensector. Op zoek naar nieuwe ‘markten’ om werk te tonen, naar een ander publiek, naar nieuwe bronnen van inkomsten of naar inspiratie voor nieuw werk, reizen kunstenaars en kunstprofessionals de wereld rond.

Die internationalisering heeft echter een keerzijde. In de vluchtigheid van snelle internationale contacten is er nauwelijks tijd om de context van een plek te begrijpen. Het mondiale transport laat een grote ecologische voetafdruk na. Vanuit het westen reizen we overal heen, maar omgekeerd wordt reizen naar Europa uit niet-westerse landen steeds moeilijker. De ongelijkheid in toegang tot productie- en distributiemiddelen is een feit.

Hoe kan het anders en duurzamer in de kunstensector, op artistiek, economisch, maatschappelijk, sociaal en ecologisch vlak? Daarover buigen we ons tijdens de inspiratiesessies (Re)framing the International.

 

Georganiseerd door Kunstenpunt

Voor wie

Deze tweede sessie in een reeks van drie focust op podiumkunsten. Eerder was er een sessie rond beeldende kunsten, en later volgt ook een sessie rond het nieuwe internationale werken in muziek. De sessie is bedoeld voor podiumkunstenaars en mensen actief in het podiumkunstenveld.

Programma

Het programma volgt nog, en vind je hier.

Plaats, tijdstip en inschrijvingen

23 april, 14u-17u
Locatie wordt later bekend gemaakt.

Inschrijvingen

Deze sessie is gratis, maar registratie is verplicht. Je kan je hier inschrijven.

Earlier Event: April 18
Pulseraad