Watervoetafdruk

© FoAM i.o.v. Pulse Transitienetwerk Cultuur

© FoAM i.o.v. Pulse Transitienetwerk Cultuur

Bereken hoe groot je watervoetafdruk is

De watervoetafdruk (WV) is een maat voor het watergebruik van een product, gemeten over de hele productieketen. De watervoetafdruk geeft dus een beeld van de hoeveelheid verborgen water in een product. Deze verborgen hoeveelheid water noemen we ‘virtueel water’. Het virtuele waterverbruik van gewassen zoals bijv. katoen, koffie en veevoeders is de hoeveelheid water (neerslag en irrigatiewater) die nodig is voor de groei van de plant en voor het verwerkingsproces (bijv. wassen, verwerken, reinigen machines, verpakken) vanaf de oogst tot het eindproduct dat we in onze winkelrekken vinden. 

De waterfoodprint brengt de watervoetafdruk en de ecologische voetafdruk van je maaltijd in beeld. Via deze calculator kan je berekenen hoe groot jou watervoetafdruk of die van je organisatie is. Een initiatief van EcolifeWWF en Velt

Silke De Schoenmackerwater