Cultuur achter gesloten deuren... Of toch niet!

De mens heeft nood aan kunst en cultuur. Kunst en cultuur in lockdown lijken een andere gedaante te hebben aangenomen: fysiek cultuur beleven gaat nu even niet, maar er zijn ondertussen heel wat alternatieven die je een dagelijkse dosis cultuur kunnen bezorgen. Laten we dit samen even ontdekken! 

lucrezia-carnelos-IMUwe-p1yqs-unsplash.jpg

Starten doen we bij de Flemish Masters. De ‘Stay At Home Museum’ evenementen brengen het beste van de Vlaamse musea tot bij jou, uiteraard met een persoonlijke gids. In de rondleiding bewonder je de Van Eyck expo. Verder passeer je ook nog even het MSK Brussel om de meesterwerken van Bruegel  te bezichtigen. Het is de op één na grootste collectie van Bruegel, een bezoekje waard dus. Daarnaast komen ook het Rubenshuis en Ensor in het Mu.ZEE aan bod. 

De tweede stop brengt ons bij Faro. Mensen met cultuurhonger komen hier zeker aan hun trekken. Hier vindt u een overzicht van het erfgoedveld die haar collecties online ter beschikking heeft gesteld. Ook aan internationale bezienswaardigheden wordt gedacht. Ook delen ze graag educatieve activiteiten. Zo worden er door heel wat musea museum-in-huis-werking gecreëerd die ter inspiratie voor zowel volwassenen als kinderen kunnen dienen. Jouw creatieve brein kan weer aan de slag! 

alessio-lin-vg6vtRS0cpo-unsplash.jpg

Bent u en cour de route ergens blijven hangen? Geen probleem, neem vooral uw tijd, kunst vraagt tijd. Pulse gaat ondertussen verder zodat u nadien nog even zoet bent.

De derde stop brengt on bij het KBR museum. Het museum waar u een collectie 15de- eeuwse handschriften ontdekt, namelijk de Librije van de Bourgondische hertogen. De opening van het museum laat nog even op zich wachten, maar u kan reeds meer dan 200 handschriften online bekijken. Een ideaal moment om alles uitgebreid in alle rust te doorbladeren. 

De volgende stop brengt ons naar het Vlaams Architectuurinstituut. Wandelen in de expo-ruimte kan dankzij de virtuele tours. Ook extra beeldmateriaal en informatie zijn in deze tours te vinden. Zo kan u alsnog de tentoonstelling RE-PRACTICE RE-VISIT RE-TURN bezoeken en mist u geen enkel detail. 

Bij de laatste stop kan je, dankzij Podium aan Huis, voorstellingen van alle genres bewonderen. Elke dag worden er nieuwe voorstellingen aan het aanbod toegevoegd, dus keuze genoeg. De rode theaterstoeltjes worden even vervangen door je favo zetel of bed,

U hoeft dus niets te missen!

 
Aili Maruyama